Mapa Web

Col·legi San Antonio

Pau i bé!

¡Paz y bien!

Classes a la Societat Musical La Lira Carcaixentina

Noves aules cedides per la Societat Musical La Lira Carcaixentina

   Quan es treballa amb la il·lusió de fer el millor per als teus xiquets i xiquetes i et trobes amb algú que et facilita les coses, no pots fer més que donar les gràcies. Des del divendres 19 de febrer, l’alumnat de Batxillerat està utilitzant les instal·lacions que la Societat Musical La Lira Carcaixentina ens ha cedit de manera totalment desinteressada.

   Al final del curs passat, la Conselleria d’Educació ens va comunicar que, dins les mesures anticovid, estava el fet de limitar la capacitat de les aules augmentant la distància de seguretat entre alumnes a 1,5 metres. En eixes condicions, no podíem atendre a tot el nostre alumnat de manera presencial tots els dies de la setmana.

   Des d’eixe moment, no paràrem de treballar sense descans per a trobar solucions. Tiràrem parets, adaptàrem espais, desdoblàrem grups i el nostre professorat va duplicar el seu esforç per a garantir que cap alumna ni cap alumne nostre haguera de quedar-se a casa cap dia. I ho aconseguírem. Tenim classes presencials tots els dies per a tot l’alumnat.

   No obstant això, sabíem que no era una situació ideal i continuàrem buscant solucions. Fruit d’aquesta recerca, contactàrem amb la Societat Musical La Lira Carcaixentina i, des del primer moment, ens oferiren tota l’ajuda que ens fera falta. La seua resposta va ser que, com a societat del poble que són, tenien el gust d’ajudar a la gent del poble en allò que pogueren. GRÀCIES, GRÀCIES I MIL VEGADES GRÀCIES!

   A primers de setembre, ens posàrem en contacte amb la Conselleria d’Educació per a sol·licitar el canvi temporal d’aules. Lamentablement, els temes burocràtics de vegades van més lents del que ens agradaria, però, finalment la nostra sol·licitud ha sigut acceptada i el nostre alumnat gaudeix ja d’unes aules espaioses i completament equipades que compleixen amb totes les mesures de seguretat exigides.

   Ara arriba el torn del nostre alumnat. Sabem que aquest canvi serà molt positiu per a la seua formació i volem animar-los a esforçar-se al màxim. Demostrem la gratitud que es mereixen i donem el millor de nosaltres.

Donació de sang 2021

V campanya de donació de sang

   Com cada any, i ja en van 5, el col·legi San Antonio de Padua de Carcaixent posa en marxa la campanya de donació de sang. Enguany, com ja ens han comunicat des del Centro Transfusiones Valencia, es fa més necessària que mai la vostra col·laboració a causa de la situació especial derivada de la pandèmia.

   La data per a la V Jornada de Donació de Sang al nostre Col·legi, serà el dimecres, 3 de març de 16:30 a 20h. El centre seguirà unes mesures de seguretat exhaustives per a assegurar que es respecten en tot moment les normes anticovid i evitar, així, qualsevol possibilitat de contagi.

   Marqueu-se al calendari aquesta data, com ja hem comentat abans, aquest any fa més falta que mai. DONA SANG. REGALA’T!

L’APA regala iPads per a l’alumnat de Primària

l'APA relaga iPads per a l'alumnat de Primària

   Sabedors de la importància que té la Competència Digital en els nostres dies i més encara en aquesta pandèmia, l’APA de el Col·legi ens ha regalat 18 iPads per a l’etapa de d’Educació Pimaria. Amb això ens ajudarà a salvar la bretxa digital, però sobretot al nostre alumnat de 6è que d’aquesta manera va preparant la seua transició a l’etapa d’Educació Secundària.

   Des del claustre de professors i professores del Col·legi San Antonio de Padua volem agrair, una vegada més, el suport que sempre ens dóna l’APA del centre. De segur que els nostres xiquets i xiquetes de Primària ho aprofitaran de valent. Moltíssimes gràcies a tots i totes!

A Dios rogando y con el mazo dando

Jorge Martí

  Jorge Martí Perales

  Mi gran amigo y biógrafo oficial, Enrique García, me refrescó la memoria hace poco tiempo, respecto a nuestras andanzas a la ermita de San Nicolás en Carcaixent.

  Años atrás, bastantes años atrás, era práctica común en mi ambiente y supongo que, en muchos otros, establecer una especie de quid pro quo con algún miembro de la corte celestial, a fin de conseguir algún bien terrenal o evitar un mal que se presumía difícil de soslayar. Se prometía a algún santo de reconocida solvencia en su campo (San Pancracio, en el trabajo; Santa Rita, en las causas imposible; Santa Bárbara en las tormentas), realizar novenas, andar caminatas o prodigarse en limosnas si se conseguía aquello que se veía como muy deseable o difícil de conseguir, de ahí las peregrinaciones, o en otro nivel, las procesiones o las caminatas a ermitas y santuarios (sin ir más lejos, subir descalzo al Santuario de la Virgen del Lluch en Alzira).

Jorge Martí

  En el Colegio de los PP. Franciscanos, donde estudié bachillerato y preu, no se solían prodigar los castigos físicos solo por problemas de conducta (allí, como dice Aramburu, se portaban bien, por la cuenta que les tenían, hasta las moscas), pero sí había sentencia condenatoria por delitos como no tener el nivel intelectual deseable o andar algo más corto de conocimientos de lo que se esperaba del alumno. Todo esto se evaluaba mediante los exámenes mensuales, trimestrales y de fin de curso. No dar la talla tenía consecuencias. Muy serias e indeseables, así que cualquiera que nos pudiera echar una mano, era bienvenido. Y en esas estaba cuando me contaron que, haciendo una caminata a San Nicolás, santo que residía en una ermita al final del pueblo, las posibilidades de aprobar se incrementaban notablemente. Mi fe no es que moviera montañas, pero la idea de que con un buen paseo las cosas podían llegar a rodar mejor, estaba llena de atractivo. Eso sí: no se trataba únicamente de una caminata ya que a partir del paso a nivel que dividía en dos la calle de San Antonio, había que ir en absoluto silencio, si se iba acompañado, y una vez en la ermita, rezar alguna oración, suplicando al Santo que en los próximos exámenes salieran preguntas asumibles y los resultados fueran satisfactorios. No hacía falta concretar demasiado -por ej.: pedir que saliera la lección seis u otras que me sabía bastante bien. Era suficiente con pedirle un examen asequible, que él ya sabía de qué iba el asunto. O eso creía yo-. Yo cumplí, pero el que no cumplió fue San Nicolás. Posiblemente por ahí arriba tenían mala de cobertura, o sus subalternos le dieron mal el recado, o tenía asuntos de mayor enjundia que resolver, pero el caso es se pasó por el forro mis súplicas y el examen para el que pedía una ayudita fue bastante jodido. No hay seriedad ni sentido del compromiso ni entre los santos.

Jorge Martí

  Dándole vueltas a lo negativo de la experiencia, pude comprobar que algunos compañeros, tirando a descreídos, invertían el tiempo que a mi me ocupaba la caminata, en repasar mejor los temas y sus resultados eran incomparablemente mejores. Lección aprendida: a partir de entonces, 90 % de tiempo a repasar y 10 % del tiempo, a pedir ayuda celestial y con eso va que chuta. ¡Qué desengaño de San Nicolás!, pero como no soy rencoroso, con el tiempo dejé de tenérselo en cuenta y me fui afianzando en la idea del refrán castellano: sin dar al mazo, nada va a salir como esperamos. Aplicable a todo en la vida.

  En Xàtiva, a 28 de octubre de 2020. En horas de toque de queda.

Jorge Martí

Premis Extraordinaris 2020

Premis Extraordinaris al Rendiment Acadèmic 2020

  Com cada any per aquestes dates, la Conselleria d’Educació ha atorgat els Premis Extraordinaris a l’Rendiment Acadèmic per reconéixer l’alumnat amb millor expedient del curs escolar passat. Aquest any, 9 dels nostres alumnes (3 de Primària i 6 d’ESO) han rebut han sigut guardonats amb aquests premis.

   A Primària, Víctor Valor, el distintiu ha recaigut sobre Alèxia Pons i Zaida Cucarella. Pel que fa a Secundària, l’alumnat guardonat ha sigut Fran López, Elena Sanchis, Marta Vives, Antoni Bataller (procedent de l’Ave Maria), Ignaci Bataller (procedent de l’Ave Maria) i Cora Yuqiong Fas (procedent del Santo Domingo). Des del col·legi Sant Antoni de Pàdua Volem felicitar l’Alumnat i les seues famílies per l’esforç realitzat en l’etapa anterior i animar la resta d’estudiants a seguir el seu exemple. Enhorabona!

Dia dels Col·legis Franciscans

  Aquest divendres 30 d’Octubre hem celebrat el dia dels Col·legis Franciscans. Per conèixer millor la realitat d’altres centres franciscans, per parelles, els col·legis s’han intercanviat vídeos explicant el seu dia a dia. A nosaltres ens han tocat els companys de La Immaculada de Cartagena.

  La jornada ha començat amb la felicitació que ens ha enviat des de Titularitat el nostre benvolgut ministre provincial, Fra Juan Carlos. A continuació s’ha projectat el vídeo que ens enviaven des de Cartagena on hem pogut comprovar quan tenim en comú amb ells. Després, el nostre alumnat ha realitzat un Kahoot amb preguntes relacionades amb el col·legi de La Immaculada.

  Més tard ha sigut el torn de la projecció del nostre vídeo, que d’ací a poc temps podreu vore a les xarxes socials. També hi ha hagut un Kahoot amb preguntes del nostre centre. Des del col·legi San Antonio volem felicitar-vos en aquest dia tan especial.

Protocol d’actuació davant la COVID-19

Protocol d'actuació davant la COVID-19

  Com ja sabeu, enguany serà un any diferent. Les classes, els patis, les relacions… tot es veurà alterat. Mentre els efectes de la COVID-19 no puguen frenar-se, haurem d’adaptar-nos a la situació actual. Hi haurà molts canvis, esperem que duren el menor temps possible. Mentrestant, demanem la comprensió i suport de tota la comunitat educativa.

  Hem estat tot l’estiu treballant per a complir amb totes les indicacions de Conselleria i poder oferir al nostre alumnat un entorn segur on poder atendre. Hem hagut d’adaptar espais, horaris, normes, etc. Encara que és evident que anirem modificant-les en funció de les situacions que anem trobant, ací vos deixem les línies claus del protocol que seguirem:

Protocol d’actuació davant la COVID-19

  Al document hem volgut resumir uns conceptes generals que anirem explicant amb més profunditat els primers dies de classe. Esperem que ens ajudeu a conscienciar als vostres fills i filles de l’enorme importància de seguir les normes, tant dins com fora del centre.

  En els pròxims dies, enviarem una circular amb tota la informació del primer dia de classe. No tingueu cap dubte que tota la gent que formem part del col·legi ens deixarem la pell perquè els nostres xiquets i xiquetes estiguen el més segur possible.

Pasa a nivel PRO con el iPad

  ¿Quieres pasar a un nivel superior? En este webinar te explicaremos los trucos más útiles para que subas un escalón en el control de tu iPad. Aprende a sacarle todo el partido a esta potente herramienta con los consejos de nuestros especialistas. No lo dudes, aprovecharás al máximo tu iPad.
Maribel Calabuig (presentadora)
Laia Ferrís (moderadora)
Amparo Bellot (ponente)
M. Ángel Camarasa (ponente)
Sonia Pellicer (ponente)
Juan José Cebolla (ponente)
Jordi Blasco (ponente)
Fanny Petit (cordinación)
Miguel Llopis (control)

Exámenes Cambridge

Los exámenes de Cambridge siguen en pie

  Debido a las circunstancias actuales y ante la imposibilidad de poder realizar los exámenes de Cambridge, para los niveles PET for Schools i FEC for schools, en nuestro colegio. La empresa responsable de realizar los exámenes, Levante exams, contactará personalmente con el alumnado matriculado para ofrecerles una alternativa. Disculpen las molestias que les pueda ocasionar.

  Dirección académica

Apertura del colegio

 Al acceder a la fase I del plan para la transición a la nueva normalidad, y según la resolución de 13 de mayo de 2020 de la Secretaría Autonómica de Educación y Formación Profesional, a partir del lunes 18 de mayo, se procederá a la apertura del colegio para su desinfección, acondicionamiento y para la realización de funciones administrativas.

   También, atenderemos en el centro al alumnado o sus familias mediante cita previa, y únicamente con el fin de retirar del centro material necesario para continuar con sus actividades lectivas no presenciales.

   Para cualquier duda que os pueda surgir o para pedir cita previa podéis llamar al teléfono 96 243 02 50 en horario de 9:00 h a 13:00 h.