Mapa Web

Col·legi San Antonio

Pau i bé!

¡Paz y bien!

Finalistes del Challenge Big Data

Finalistes del Challenge Big Data d'Educaixa

  Tornem a Barcelona. Tres anys després que el nostre projecte de Big Data, «Big Data al volante«, fora proclamat com un dels 16 guanyadors del Chalenge Big Data d’Educaixa i anara a competir en la Dataton de Barcelona, ho hem tornat a fer. En aquesta ocasió, el projecte seleccionat per a competir en la gran final de Barcelona és el treball anomenat «Cubata Big Data«.

  Aquest estudi ha sigut realitzat per Héctor M. Briz, Sara Lozano, Alejandro Magraner i Ferran Sanjuan. En ell, han analitzat diferents bases de dades utilitzant diverses aplicacions ofimàtiques per a traure conclusions sobre els costums de la població adolescent respecte al consum d’alcohol. A partir de l’anàlisi de les dades, s’han creat infografies per a facilitar la interpretació dels resultats i arribar a conclusions. A més de l’informe elaborat, s’ha redactat una fitxa amb les 5V del Big Data: Volum, velocitat, varietat, veracitat i visualització de les dades.

  Gràcies al programa Big Data d’Educaixa que hem seguit, el nostre alumnat ha sigut capaç de recapacitar sobre la gran quantitat de dades que generem inconscientment cadascú de nosaltres i de l’immens potencial d’ús que tenen aquestes dades.

  Del 4 al 7 de maig, tornarem a Barcelona per a formar-nos i continuar desenvolupant el nostre projecte. A més, treballarem braç a braç junt amb altres 24 equips, per ser un dels 5 guanyadors del Chalenge Big Data. Serà una experiència lúdic-formativa que el nostre alumnat recordarà la resta de la seua vida. Molta sort en la final!!!