La influència de la publicitat en el nostre dia a dia
Nosaltres
El nostre equip està format per quatre persones de 4t d’ESO: Jonathan Borrego, Sandra Calatayud, José Cuquerella i Pablo Estarlich.
Informe
Hem elegit l’ODS número 12, que és el de producció i consum responsable, perquè al nostre paréixer aquesta publicitat no és per a res responsable i per tant és una cosa que es hauria de canviar.
El vídeo està basat en la publicitat introduïda i camuflada a les sèries, programes, i conters a les xarxes socials. Per a fer-ho, hem estat indagant en diversos conters de influencers, en notícies d’actualitat, a pàgines web, etc. A més, hem buscat lleis, casos i sentències, així com les multes derivades.
Ens dirigim a un públic de totes les edats, ja que, des de menuts hem estat veient vídeos que anuncien productes. També, als programes que veu la gent més major, trobem anuncis encoberts. És una informació que hauria de conéixer tota la gent, independentment del procediment, interessos o edat.
Hem fet aquest vídeo informant personalment, perquè és una forma més visual de comprendre el que passa actualment al panorama publicitari. Pensem que la gent, en veure uns joves de 15 i 16 anys parlant d’aquests temes, voldran informar-se.
Ens agradaria que la gent despertara, que no es cregueren tot el que veuen per la pantalla, encara deixen de mantenir a la gent que perjudica les empreses i es beneficia a costa d’elles i de les visualitzacions que li donen. I aquesta gent que es dedica a transmetre la seua vida per la pantalla i fer publicitat encoberta, es guanye la vida com toca, no a costa del treball d’altres i que la llei a penes els pare.
Per a l’elaboració del treball, primerament parlàrem de quins temes ens interessaven més. Després què el volíem fer i per quines raons el volíem fer, després començarem a buscar informació per separat i anar contrastant-la amb diferents pàgines per veure i serà vertadera o enganyosa, després la posarem en comú amb el grup, a partir d’ací es va escriure un guió que cadascun de nosaltres interioritzarem i entenguérem per poder gravar el vídeo.
La feina es va distribuir i va ser la següent:
- Els noms del grup i del vídeo els triarem entre tots els components del grup.
- La informació es va buscar de temes diferents per separat (cadascun agafà un tema d’actualitat de publicitat encoberta).
- El guió va ser escrit per Jose Cuquerella.
- La gravació del vídeo va ser entre els quatre.
- L’encarregat dels plànols de gravació i d’imatge va ser Pablo Estarlich .
- El muntatge del vídeo es va efectuar per Sandra Calatayud.
- Finalment, el que s’encarrega d’escriure l’informe es Jonathan Borrego.
En conclusió, en aquest treball ens hem adonat que possiblement la gran majoria de publicitat que vegem avui en dia, no ens adonem i que possiblement aquesta, la publicitat encoberta, siga la més efectiva i per això a pesar que utilitzar aquest tipus de publicitat està multat se segueix fent, per tant, vol dir que les empresses o els influecers que ho fan guanyem més del que es puga arribar a pagar, aleshores nosaltres pensem que es podrien augmentar les multes perquè així ho hagen de pensar dues vegades abans de fer-ho.